Winnovatie is dé community voor samenwerken aan innovaties voor de watersector. Hier laten we zien aan welke projecten wij werken. Hier vinden we oplossingen voor onze toekomstige wateruitdagingen. Dat is de kracht van samen.Laat je inspireren en doe ook mee!

Spelregels

Het waterschapswerk kent heel veel uitdagingen en opgaven. In de beschreven categorieën staan ze wellicht niet allemaal genoemd, maar alle innovaties die bijdragen aan het waterschapswerk zijn welkom! Twijfel je? Neem dan contact op met de innovatie-collega van jouw organisatie.

De jury van de Waterinnovatieprijs bestaat uit diverse neutrale experts. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Binnenkort worden alle juryleden bekend gemaakt. Bij twijfel beslist de jury bij welke categorie een innovatie wordt beoordeeld.

Een inzending voor de Waterinnovatieprijs moet voldoen aan een aantal criteria.

Criteria voor inzendingen Waterinnovatieprijs

Binnen elke categorie kun je ook slimme ideeën inzenden die nog onder de radar zijn. Dit zijn dus niet de grote projecten met veel partners, maar bijvoorbeeld slimme aanpassingen aan werkprocessen, die ergens in de organisatie out-of-the-box bedacht zijn, een mooi verschil maken en daarom de spotlight verdienen. Om kans te maken op de Waterinnovatieprijs moet een inzender de volgende informatie aanleveren en aan de onderstaande criteria voldoen:

Impact

In hoeverre lost deze innovatie een probleem op? Wat is de impact van deze innovatie? Beschrijf kort welk probleem deze innovatie oplost, of voor welke uitdaging jouw project een oplossing biedt. Leg ook uit wat de oplossing inhoudt en hoe groot de impact is.

Innovatief

Hoe innovatief, creatief en vernieuwend is de innovatie? Licht toe waarom deze inzending nieuw, origineel en/of vernieuwend is ten opzichte van het bestaande aanbod. Leg ook uit wat er voor nodig was om dit project verder te brengen. Waar had je moed en doorzettingsvermogen nodig?

Kostenefficiënt

Draagt deze innovatie bij aan meer kostenefficiëntie? Hoe is de verhouding in kosten in geld en tijd en de (verwachte) impact van de innovatie? Beschrijf kort de verhouding van kosten en de baten van deze innovatie. Levert het een concrete besparing op? Sluitende business cases worden met dit criterium gewaardeerd, maar ook ideeën die nog in een vroeg stadium zijn, met een verwachte goede kosten-batenverhouding en efficiencywinst.

Duurzaamheid

Draagt de innovatie bij aan de doelstellingen van de waterschappen om circulair, klimaatneutraal en CO2-neutraal te worden? Beschrijf kort of en hoe de innovatie bijdraagt aan een duurzamer Nederland. In hoeverre wordt de CO2-footprint van de innovatie klein gehouden? Benoem of er bijvoorbeeld circulair gebruik wordt gemaakt van materialen en of/hoe het project bijdraagt en klimaatneutraliteit.

Samenwerking

Is de inzending een voorbeeld van excellente samenwerking en/of participatie? Wie heeft binnen en buiten de organisatie met jou meegedacht en samengewerkt om deze innovatie tot een succes te maken? Beschrijf kort op welke manier er is samengewerkt. Heeft een goede samenwerking dit idee beter gemaakt? Hoe is participatie van de omgeving van het project vormgegeven?

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen