Over de Waterinnovatieprijs

Van een regionale briljant, naar het hele land!

Waterschappen voeren hun taken voor voldoende, schoon en veilig water zo duurzaam mogelijk uit. Door continu te innoveren worden wateropgaven nog slimmer, beter en goedkoper opgelost. Hier op Winnovatie.nl wisselen de 21 waterschappen hun kennnis en ervaring uit. Met elkaar én met partners zoals bedrijven en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Om innovatie nog verder te stimuleren, is er de Waterinnovatieprijs.

De Waterinnovatieprijs
Eens per twee jaar wordt de Waterinnovatieprijs uitgereikt door de Unie van Waterschappen, het Waterschapshuis, de Nederlandse Waterschapsbank en STOWA. Prijswinnende innovaties zijn innovaties die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. Door de beste inzendingen te belonen, bieden we innovatieve projecten, initiatieven en technieken een podium.

60 innovaties aangemeld en genomineerden bekend
Maar liefst 60 innovaties zijn er ingediend door waterschappers, bedrijven, start- ups, kennisinstellingen, onderwijs, non-profitorganisaties en frisdenkers van jong tot oud hun innovatie binnen vier categorieën: 

Jurering, publieksprijs en prijsuitreiking
De jury van de Waterinnovatieprijs bestaat uit diverse neutrale experts. De  jury bestaat uit Annemieke Nijhof (algemeen directeur Deltares), Merle de Kreuk (hoogleraar waterkwaliteit aan de TU Delft), Katja Portegies (directeur Veiligheid en Water bij Rijkswaterstaat), Lidwin van Velden (CEO bij de Nederlandse Waterschapsbank), Cees Buisman (wetenschappelijk directeur bij Wetsus) en Katheleen Poels (hoofd adviesgroep watermanagement bij Royal HaskoningDHV).

Spelregels
Voor deelname aan de wedstrijd gelden een aantal spelregels. Lees hier de spelregels goed door! Verder geldt: door deel te nemen aan de Waterinnovatieprijs en een bijdrage in te sturen geef je toestemming om je bijdrage te delen op dit platform en op waterinnovatieprijs.nl.

Prijsuitreiking: Waterinnovatiefestival op donderdag 1 februari 2024
Wint jouw innovatie, waterschap of bedrijf de Waterinnovatieprijs? Zet sowieso 1 februari 2024 in je agenda, want dan worden de prijzen uitgereikt tijdens het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht! De winnaars zijn inmiddels bekend. Je vind ze hier! 

Wat kun je winnen?
Winnaars winnen niet alleen een beeld van glaskunstenaar Gert Bullée, maar ook een bedrag van 2.500 euro. Dit bedrag is flexibel in te zetten. Bijvoorbeeld voor het inhuren van een deskundige die het project verder brengt, voor deelname aan een training, of het bezoeken van events en beurzen.

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen