Winnovatie is dé community voor samenwerken aan innovaties voor de watersector. Hier laten we zien aan welke projecten wij werken. Hier vinden we oplossingen voor onze toekomstige wateruitdagingen. Dat is de kracht van samen.Laat je inspireren en doe ook mee!

Over Winnovatie

Winnovatie is dé community voor samenwerken aan innovaties in de watersector. Hier laten we zien aan welke projecten wij met elkaar samenwerken. Hier vinden we oplossingen voor onze toekomstige wateruitdagingen. Dat is de kracht van samen.

Uniek aan Winnovatie is, dat je kunt zien in welk stadium deze innovaties of pilots zich bevinden. Van onderzoek tot proof of concept. Van pilot tot implementatie. Je ziet met welke projectpartners we samenwerken en met één druk op de knop kom je direct in contact met projectleider(s).

Behalve de innovaties vind je in onze community ook challenges; wateruitdagingen waaraan we samenwerken met bedrijven, kennisinstituten, onderwijsinstellingen, non-profit organisaties en alle andere partijen met goede ideeën.

Doe mee. Denk mee. Dat is de kracht van samen.

 

Innovaties & Challenges

In Winnovatie werken we samen aan innovaties. Om nieuwe oplossingen te vinden voor wateruitdagingen, vind je in Winnovatie ook challenges. Bij elke challenge bepaal je zelf hoe groot jouw denktank moet zijn. Alleen je eigen organisatie? Of kunnen anderen (organisaties en/of gemeenten) ook meedenken en doen? Zelfs een challenge voor heel Nederland is mogelijk!

 

Aangesloten organisaties

Alle 21 waterschappen in Nederland zijn aangesloten bij Winnovatie, plus Waternet, STOWA (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer), de Unie van Waterschappen en het Waterschapshuis. Hier vind je een overzicht van alle aangesloten organisaties.

 

Focus op innovatie

Waterschappen zorgen voor voldoende en vooral schoon oppervlaktewater. Zij zuiveren afvalwater dat via het riool in waterzuiveringen terechtkomt, regelen het waterpeil en zorgen voor een gezonde ecologie in en om het water.

Daarnaast zorgen waterschappen voor 'droge voeten'; een groot deel van Nederland ligt onder zeeniveau. Daarom zorgen waterschappen voor sterke dijken. Deze kerntaken willen waterschappen steeds slimmer en kostenefficient uitvoeren. Maar dit is niet de enige reden om te innoveren; waterschappen kunnen en willen ook bijdragen aan klimaatadaptatie, energietransitie en circulaire economie. Door samen leren en innoveren vinden we vandaag de oplossingen voor overmorgen.

 

Ontstaan van Winnovatie

Winnovatie startte in 2019 als initiaief van drie Brabantse waterschappen: Aa & Maas, De Dommel en Brabantse Delta. Omdat er landelijke behoefte was aan meer samenwerkingsmogelijkheden, rolde Het Waterschapshuis Winnovatie landelijk uit.

 

Doe ook mee

Waterschappen werken onderling samen, maar werken ook samen met omgevingspartners, zoals (mede)overheden, bedrijfsleven, scholen en onderzoeksinstellingen. En natuurlijk met alle frisdenkers in Nederland, van jong tot oud(er). Waterschappen willen toegankelijk zijn. Daarom zie je in Winnovatie wie projectleiders van de projecten zijn. Daarom kun je gemakkelijk met ze in contact komen.

Denk ook mee over wateruitdagingen! Bekijk aan welke challenges je nu mee kunt doen.

 

Vragen?

Voor vragen over projecten kun je via de waterschappen zelf contact opnemen met de projectleiders. Voor vragen over Winnovatie kun je ons een bericht sturen.

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen