Waterinnovatieprijs categorie: Aanpassen aan weersextremen

30-09-2021
1769 keer bekeken 0 reacties

Innovaties die de waterschappen helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Circulaire en energiebesparende innovaties dus. Doe mee aan de Waterinnovatieprijs 2021 in de categorie Klimaatneutraliteit!

Einddatum challenge

03-12-21

Sponsor(s) van de challenge

Unie van Waterschappen

Moderator(en) van de challenge

Isabelle Cleusters

Beoordelaar(s)/jury van de challenge

prof. dr. ir. Merle, Simon Zwagemakers, Annemieke Nijhof, Lidwin van Velden, Prof. Dr. Jan Jonker, Katheleen Poels, Katja Portegies, Gilles Erkens

Status

Beoordeling

Organisator

Het Waterschapshuis
Unie van WaterschappenDe Waterinnovatieprijs wordt uitgereikt op 2 december 2021 in De Fabrique (Utrecht), tijdens het Waterinnovatiefestival. Schrijf je innovatie nu in! Inzenden kan tot en met 30 september. Inspiratie nodig? Hier vind je de inzendingen van 2019.

Uit de inzendingen kiest een deskundige jury 3 genomineerden per categorie. De winnende innovaties krijgen een glaskunstwerk van Gert Bullée.

Criteria
Om kans te maken op het winnen van de Waterinnovatieprijs moet jouw inzending aan de volgende criteria voldoen: 

  1. Jouw inzending is vernieuwend. Je inzending schittert in innovativiteit: het bevat écht nieuwe elementen of een nieuwe combinatie van elementen die nog niet eerder op grote schaal toegepast is.
  2. Jouw innovatieve project, product, initiatief of concept is (breed) toepasbaar binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen: de zorg voor waterveiligheid, schoon en voldoende water en lost een concreet probleem op. Kijk voor meer informatie over de waterschappen op www.uvw.nl of www.waterschappen.nl.
  3. Jouw inzending zorgt voor een kostenbesparing. De inzending is kostenefficiënt en levert een concrete besparing op. Sluitende business cases worden gewaardeerd. Ook ideeën die zich nog in vroeg stadium bevinden zijn echter zeer welkom. Er wordt dan wel gekeken naar de economische haalbaarheid.
  4. Jouw inzending heeft een groen karakter en draagt bij aan een duurzamer Nederland. De jury beoordeelt op basis van duurzaamheid, toekomstgerichtheid en milieuvriendelijkheid.
  5. Jouw inzending is een excellent voorbeeld van hoe samenwerken een idee beter maakt. De jury ziet graag verrassende en vernieuwende samenwerkingsverbanden, waarbij de inzender blijk geeft van omgevingsgerichtheid.
  6. Opnieuw deelnemen? Projecten die al eerder hebben meegedaan aan de Waterinnovatieprijs kunnen opnieuw deelnemen als er een duidelijke ontwikkeling in het project zichtbaar is.

Heb jij een mooie innovatie in de categorie Aanpassen aan weersextremen van het afgelopen jaar die voldoet aan bovenstaande criteria? Zend deze dan nu in!

Onder- en bovenaan deze pagina vind je een button met 'Inzending Waterinnovatieprijs indienen'. Als je hierop klikt kom je bij het inzendformulier. Succes!

Heb je vragen over het indienen? Neem contact op via winnovatie@hetwaterschapshuis.nl

Bekijk inzendingen

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen