Roy Duijnmaijer wint tweede plek bij de Gouden Spatel

Alice Fermont 17-10-2022
583 keer bekeken 0 reacties

✨ Gefeliciteerd Roy Duijnmaijer ✨ met het behalen van de tweede Gouden Spatel prijs voor de beste chemische afstudeerverslag. Roy heeft onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een sensor waarmee drinkwater ontharding kan worden verbeterd: “De Hydrometer”.

De prijs is een initiatief van het Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging-KNCV, dé belangenbehartiger van de chemie, life sciences en procestechnologie in Nederland.  

Roy heeft met zijn onderzoek bij Waternet een duurzame bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Hydrometer; een sensor waarmee het mogelijk is om het korrelbed bij het onthardingsproces van water in kaart te brengen. Hierdoor kan de hoeveelheid natronloog dat moet worden toegevoegd om de kristallisatie goed te laten verlopen nauwkeuriger worden bepaald en wordt overdosering van natronloog voorkomen.  Wil je meer weten? Ga dan naar De hydrometer - Kijken in een drinkwaterreactor - Winnovatie


Door de verspilling van grondstoffen te verminderen werken we aan de ambities van onze opdrachtgevers Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Onno Kramer Fenna PhilipseLeon KorsMichel ColinJan HangelbroekMark JoostenCas van Schaik Hogeschool Utrecht TU Delft Queen Mary University of London #duurzaam #water #innovatie #onderzoek #studenten #water #drinkwater

Afbeeldingen

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen